Sneaker Market x Pretty Doomed

Sneaker Market x Pretty Doomed Capsule Collection

La 6 luni de la lansarea primului hanorac, Sneaker Market Romania prezinta prima colecție de haine în colaborare cu PRETTY DOOMED, un artist din Cluj-Napoca. Colecția este compusă din două tricouri (alb și negru), un hanorac (negru) și o mască (neagră). Mai jos sunt câteva poze cu produsele și un interviu cu Șerdean Ionuț aka PRETTY DOOMED.

Release information

Colecția se lansează pe data de May 30, 2020 doar în magazinul Sneaker Industry de pe Str. Horea Nr. 2, Cluj Napoca. Ulterior, produsele urmează să fie disponibile și online pentru membrii comunității Sneaker Market Romania, însă nu există o dată de lansare.

Artist Interview

Hai să începem cu prezentările. Spune-ne numele tău și de unde ești.

Mă numesc Șerdean Ionuț și sunt din Cluj-Napoca.

Cu ce te ocupi și de unde te inspiri?

Ocupatia mea are legătură cu arta. De-a lungul timpului am dezvoltat un interes pentru pictură, desen, fotografie, graphic design, iar de câțiva ani mă identific ca și tattoo artist. Am o pasiune către tot ce ține de domeniul creativ. Cea mai recentă idee de care sunt intrigat ar fi de creearea unui brand care să ofere mai multe lucruri pe care îmi doresc să le produc și pe care vreau să îmi pun amprenta. Sunt inspirat de ce mă înconjoară zilnic, prieteni și activități care apar de-a lungul zilei.

Poți să ne povestești câte ceva despre brand-ul tău?

Am produs câteva haine sub pseudonimul de “PRETTY DOOMED”, dar am în plan să sporesc activitatea și să ofer mai multe produse. Am făcut două hoodie-uri și un longsleeve care au ajuns sold out într-un timp destul de scurt. Deocamdată, ele se pot achiziționa doar de pe pagina mea de instagram.

Pretty Doomed

Când a început pasiunea ta pentru sneakers și streetwear?

Am o pasiune pentru sneakers de când am dat prima oară de skateboarding, cam pe la vârsta de 14 ani. Legat de streetwear, pasiunea mea s-a aprofundat în timp și totodata a fost ceea ce m-a împins cel mai mult spre a crea un brand.

Care sunt brandurile tale preferate?

Brand-ul care mi-a atras atenția pe parcursul anilor este Stussy dar câteva alte mențiuni ar fi CarharttAime Leon Dore, anumite produse de la SupremeNikeThe North FacePolar Skate Co., și multe altele.

Dintre brandurile respective, cu cine ți-ar plăcea sa colaborezi?

Cred că ar fi mai multe brand-uri cu care mi-ar face mare plăcere să colaborez, dar primul care îmi vine în gând este Nike.

Cum ai ajuns pe grupul Sneaker Market și cum ți s-a părut să colaborezi cu noi?

De acest grup am aflat în momentul în care am vrut să îmi vând prima pereche de sneakers. Îmi spusese un prieten că există un grup dedicat vânzării de sneakers și streetwear – așa am dat de prima comunitate din România dedicată acestei culturi. Colaborarea a fost super mișto din multe puncte de vedere (comunicare, idei, sprijin), fiind o echipă cu care mi-ar face plăcere să colaborez și în viitor.

Ce părere ai despre cultura sneakers & streetwear în Romania?

Chiar dacă nu este la fel de dezvoltată ca în alte țări, îmi doresc să evolueze tot mai mult. Cred că ar ajuta dacă ar fi mai puțin hate și mai multă susținere pentru cei ce sunt implicați în această cultura.

Ce artisti romani iti plac?

Am diverși artiști care îmi plac pe diferite zone ale artei. Tattoo artists (Alex BadeaHorvath MateUseless TattooChan Daryl), pictori și muraliști (Sevan si Ian SzekelyMatei TigareanuAndrei SclifosRadu PandeleSaddoLost OpticsKero) aceștia au fost primii care mi-au venit în gând, bine-înteles sunt și alții care sunt de apreciat și nu au fost menționați mai sus.

Unde te pot contacta oamenii?

Pentru orice fel de informații sau propuneri pot să fiu contactat pe e-mailinstagram sau behance.

Mulțumim, ne vedem in Cluj! Daca vrei sa dai un shout-out cuiva…

Aș vrea să dau un shout-out la băieții mei skaterași de la CNKRUE și Rotric Skate Mag, Sneaker Market Romania pentru tot ajutorul acordat și posibilitatea de a face această colaborare, Sneaker Industry fiindca ei ne ajută să stăm fresh cu țoale, sneakerși și toate astea, bandiții care bagă arta pe pereți se știu ei, și nu în ultimul rând, big up tuturor oamenilor care susțin ce facem noi și promovează mișcarea. Respect și KEEP YOUR PASSION ALIVE! Luv you my peeps 🖤

Community pictures

Categorii:

Recommended

Abonează-te la newsletter și stai la curent cu cele mai noi lansări de sneakers ⚡️