Adidas CEO confirms the brand will no longer sell Yeezy designs

Adidas CEO confirms the brand will no longer sell Yeezy designs

În octombrie anul trecut, controversele legate de Kanye West au determinat adidas să pună capăt gamei de produse Yeezy, probabil cea mai de succes colaborare a lor. Deși brandul cu trei dungi s-a împăcat în cele din urmă cu artistul, aceasta a fost doar o soluție temporară pentru pierderile financiare în creștere ale brandului.

Declarațiile actualului CEO al adidas, Bjørn Gulden, ar clarifica viitorul adidas Yeezy, deoarece el confirmă într-un apel recent cu toți acționarii că brandul nu va mai vinde designurile Yeezy în viitor. “Produsul Yeezy este ceva creat de Kanye West, el este inventatorul acestuia și noi am fost partenerii lui. Să luăm designurile lui și să le vindem ulterior, ceea ce am putea face din punct de vedere legal, nu face parte din strategia noastră”, a declarat Gulden. “Sarcina noastră acum este să limităm pagubele, să ne eliberăm de stocuri, să folosim veniturile într-un mod bun… și să construim un business ulterior fără Yeezy.”

În timp ce Adidas a obținut un profit semnificativ din revenirea adidas Yeezy – câștigând aproximativ 560 de milioane de dolari doar în luna mai a anului 2023 – focusul lor pentru viitor va fi pe afacerea de bază. Deși vânzările în America de Nord au fost “puțin mai bune decât ne așteptam,” acestea au scăzut cu 16%, un număr care ar fi fost probabil mai mare dacă brandul nu ar fi continuat să vândă produse Yeezy. Pe măsură ce sunt lansate noi modele în luna August 2023, atât veniturile cât și profitul Adidas o să fie cu siguranță în creștere. Cu toate acestea, odată ce se vor despărți oficial de asocierea cu Kanye West, este neclar ce se va întâmpla cu identitatea acestui brand iconic de articole sportive, având în vedere impactul adus gama de produse Yeezy asupra brandului în ultimii 8 ani.

Având aceste lucruri în vedere, îți recomandăm să verifici întreaga listă de magazine care lansează modele de Adidas Yeezy in August 2023. De asemenea, găsești mai jos lista cu toate modelele de Yeezy care au fost programate pentru lansare în August 2023.

Informații preluate de pe website-ul Retail Dive.

Lansări Yeezy în August 2023

Categorii:

Etichete:

Recommended

Abonează-te la newsletter și stai la curent cu cele mai noi lansări de sneakers ⚡️